Monday to Saturday - 8:00 -17:30 

Sales Engine Optimization: Aandrijving van verkoopsucces door innovatieve technologieën & menselijk talent!

In een tijd waarin digitale transformatie steeds vaker de drijvende kracht is achter veranderingen in het saleslandschap, pogen wij een vernieuwend model te ontwikkelen. Dit concept onderscheidt zich vooral door een balans tussen kracht van technologie, data en strategie, maar verrijkt met essentiële menselijke interactie. Ik voorspel dat, ondanks de onstuitbare opmars van AI (kunstmatige intelligentie), aspecten zoals emotionele intelligentie, persoonlijk contact en uitmuntende klantenservice cruciaal blijven voor het succes van verkoopprocessen.

Het model waaraan we momenteel werken, ‘Sales engine optimization‘, knipoogt speels naar het bekende fenomeen ‘Search Engine Optimization’ (SEO). Zoals SEO content fijn afstemt op (vooral Google en Bing) zoekmachines, zo vertalen wij met ‘Sales engine optimization‘, die metafoor (finetuning voor optimalisatie) naar de bredere wereld van Sales (engineering) in de technische B2B sector.

Geoliede-machine

De ‘Engine‘ in ‘Sales engine optimization‘ symboliseert primair de geoliede machine van de sales-afdeling als een geheel.

Want zoals een geoliede en fijn afgestemde motor vlekkeloos presteert, zo richt Sales engine optimization zich op het harmoniseren van elk aspect van het verkoopproces – van het genereren van leads tot het behouden van klanten.

De term ‘Engine‘ in ‘Sales engine optimization‘ speelt met een dubbele betekenis: het symboliseert niet alleen de drijvende (technologische) kracht achter effectieve verkoopstrategieën, maar verwijst ook naar de cruciale rol van Sales engineers. Deze tweeledige interpretatie benadrukt de unieke combinatie van technische precisie en menselijk inzicht in verkoop, vergelijkbaar met hoe het Red Bull Racing team, aangevoerd door Max Verstappen in de RB20, perfectie in techniek en strategie met menselijk talent combineert.

De rol van de Sales engineer is dan ook cruciaal, vooral in sectoren waar de producten of diensten een hoge mate van technische complexiteit hebben, waardoor gespecialiseerde kennis vereist is om de voordelen en mogelijkheden effectief te communiceren.

Los van alle technologische ontwikkelingen die op ons afgevuurd worden, gaat het dus ook om het hebben van een professional die de brug slaat tussen de technische wereld en de behoeften van de klant, door technische oplossingen te vertalen naar commerciële waarde.

Tijd voor een gesprek?

Als deze verkenning van ‘Sales engine optimization‘ je interesse heeft gewekt, maar je vindt dat de discussie misschien iets te metaforisch of abstract was, sta ik helemaal open voor een meer concreet gesprek.

Het delen van inzichten en het verkennen van de praktische toepassingen van deze concepten in de echte wereld is waar mijn passie ligt. Voel je vrij om contact op te nemen, zodat we samen kunnen duiken in de details en de onbegrensde mogelijkheden die ‘Sales engine optimization‘ te bieden heeft.

Jouw perspectief en vragen zijn de brandstof die ons gesprek kan aandrijven naar nieuwe en onverkende gebieden.

info@visieversa.org
Mike van den Bos